Search

29 Mart 2013 Cuma

Dukan diyeti, yulaf kepeği ve ben


Yulaf kepeği ekmeği - Dukan diyeti
Dukan Diyetini çoğunuz duymuşsunuzdur. Arkadaşım Efsun da bir aydır bu diyeti yapıyor. Öğle yemeklerini birlikte yediğimizden, yakından şahit oldum ki, özellikle ilk 3 gün uygulanan ‘atak dönemi’ olmak üzere bu diyet bir hayli zorlu geçiyor. Şeker filan zaten yok da, bunun yanı sıra un da hiç kullanılmıyor bu diyette. Dolayısıyla ekmek yasaaak. Bunun yerine sınırlı miktarda yulaf kepeği yiyebiliyormuşsunuz. Efsun yulaf kepeğiyle ilk başta krep yaptı, ancak bunun pek güzel olmadığını söyledi. Sonra deneme-yanılma yoluyla kendisine özgü bir tarif geliştirdi.
Ben de denedim, hakikaten çok güzel. Bunu pişirdikten sonra ekmek kızartma makinesinde ekmek gibi kızartıp yemek de mümkün. Ayrıca içine kıyılmış dereotu, peynir vs. koyarak zenginleştirilebilir. Ben bu Dukan diyetini mümkün değil yapmam ama bu yulaf kepeği ekmeğini ekmek yerine afiyetle yerim. Sevgi ve saygılarımla efendim.

Tarifini paylaşmama izin verdiği için kendisine çok teşekkür ediyorum. İşte Efsun Polat’ın tarifi:



Yulaf kepeği ekmeği nasıl yapılır


12 kaşık yulaf kepeği
12 kaşık süt
1 yumurta
6 kaşık yoğurt
1 hamur kabartma tozu

12 kaşık yulaf kepeğini bir kaba dökelim. Üzerine 12 kaşık süt ekleyip karıştıralım. 5 dakika kadar bekleyelim şişsinler. Sonra üzerine 6 kasık yoğurt, 1 yumurta, kabartma tozu ve kâfi miktarda tuz ekleyelim. İyice karıştıralım. (Hamur çok koyu olursa çok az daha süt eklenebilir)

Karışımı az yağlanmış tart kalıbına dökelim. 160 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Üstü kızarınca fırından çıkaralım.

Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Dukan Diyeti'nde başarılar :) Ben hamilelikten önce yapıp 8 kilo verdim ve çooook faydasını gördüm. 82 kilo idim, 74'e düştüm. Hamile kaldım 7 kilo aldım. Doğumun ertesi günü 74, 1 hafta sonra 72 kiloydum hala da 72-73 civarında dolaşıyorum.
    Emzirme dönemim bitince yine Dukan Diyeti yapıp hedef kilom olan 65'e inmeyi planlıyorum.
    Bu arada ben yulaf kepeğini light yoğurda karıştırıp içine nane ve pul biber ekleyip de yiyordum :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok Dukan diyeti benim için çok zorr :)
      Bu arada hakikaten bu ekmek çok başarılı, başladığınızda mutlaka deneyin.

      Sevgilerimle

      Sil

DMCA.com Protection