Yulaf kepeği ekmeği - Dukan diyeti |
Ben de denedim, hakikaten çok güzel. Bunu pişirdikten sonra ekmek kızartma makinesinde ekmek gibi kızartıp yemek de mümkün. Ayrıca içine kıyılmış dereotu, peynir vs. koyarak zenginleştirilebilir. Ben bu Dukan diyetini mümkün değil yapmam ama bu yulaf kepeği ekmeğini ekmek yerine afiyetle yerim. Sevgi ve saygılarımla efendim.
Tarifini paylaşmama izin verdiği için kendisine çok teşekkür
ediyorum. İşte Efsun Polat’ın tarifi:
Yulaf kepeği ekmeği nasıl yapılır
12 kaşık yulaf kepeği
12 kaşık süt
1 yumurta
6 kaşık yoğurt
1 hamur kabartma tozu
12 kaşık yulaf kepeğini bir kaba dökelim. Üzerine 12 kaşık
süt ekleyip karıştıralım. 5 dakika kadar bekleyelim şişsinler. Sonra üzerine 6 kasık
yoğurt, 1 yumurta, kabartma tozu ve kâfi miktarda tuz ekleyelim. İyice
karıştıralım. (Hamur çok koyu olursa çok az daha süt eklenebilir)
Karışımı az yağlanmış tart kalıbına dökelim. 160 dereceye
önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Üstü kızarınca fırından çıkaralım.
Afiyet olsun
Merhaba,
YanıtlaSilDukan Diyeti'nde başarılar :) Ben hamilelikten önce yapıp 8 kilo verdim ve çooook faydasını gördüm. 82 kilo idim, 74'e düştüm. Hamile kaldım 7 kilo aldım. Doğumun ertesi günü 74, 1 hafta sonra 72 kiloydum hala da 72-73 civarında dolaşıyorum.
Emzirme dönemim bitince yine Dukan Diyeti yapıp hedef kilom olan 65'e inmeyi planlıyorum.
Bu arada ben yulaf kepeğini light yoğurda karıştırıp içine nane ve pul biber ekleyip de yiyordum :)
Sevgiler...
Yok yok Dukan diyeti benim için çok zorr :)
SilBu arada hakikaten bu ekmek çok başarılı, başladığınızda mutlaka deneyin.
Sevgilerimle